DPF- & HMR-anlæg - Classic Car House

Ingen kan se det, men under rækkerne af imponerende retrobiler opsamler og renser Classic Car House regn- og overfladevand med BAT-godkendt DPF- & HMR-anlæg

​I forsommeren 2020 gik efterkommere af den anerkendte bilimportør K.W Bruun med ønsket om at skabe et oplevelsescenter for bilentusiaster. Der var brug for et mødested, der kunne rumme og forene passionen for retrobiler, historien og fællesskabet. De købte derfor det gamle landbrugsmuseum i Kgs. Lyngby for at opføre Classic Car House.

Det gamle landbrugsmuseum var omgivet af højt græs og små faldefærdige sidehuse. Det krævede derfor en gennemgribende renovering at omsætte visionen om et stort museum med bilhal, bilhotel, udstillingslokaler, cafe og parkeringsanlæg til virkelighed. 

Men med al den ekstra belægning ville det medføre en øget mængde overfladevand, og Classic Car House fik således påbud om, at de selv skulle håndtere vandet på grunden.

​Ikke plads til vådbassin

Manges første indskydelse er at installere et vådbassin til at opsamle og forsinke regn- og overfladevand. Men det var der ikke plads til ved Classic Car House. Og så var der også et andet hensyn, der skulle tages. På grund af de mange biler på området samt kobberkuppelen og zinktagrenderne på hovedbygningen ville regn- og overfladevandet opsamle både tungmetaller, fosfor, sod og andre forureninger på sin vej. Det krævede derfor også et troværdigt renseanlæg. Her kom WaterCare Filtration ind i billedet.

Nedgravet renseanlæg, der tåler tung trafik

I modsætning til regnvandsbassiner, der optager store arealer, kan et Dobbeltporøst Filtreringsanlæg (DPF) fra WaterCare Filtration graves ned. Arealet henover kan tilmed benyttes til både veje og trafik, da anlægget er lavet af rør, der tåler tung trafiklast ved korrekt opbygning. Og det er afgørende for et sted som Classic Car House.

Løsningen blev derfor et renseanlæg fra WaterCare Filtration bestående af Dobbeltporøs Filtrering (DPF) samt et Heavy-Metal-Remover-anlæg (HMR). Regn- og overfladevandet løber som det første igennem et sandfang, som grovfiltrerer vandet.

Herefter når det til DPF- og HMR-anlægget, som er skjult under museets grund. Således bliver oplevelsescentrets gæster ikke generet af anlægget, for de opdager slet ikke, at det er der.

Godkendt som BAT-løsning

Løsningen blev godkendt som BAT-løsning (Best Available Technology). Og Classic Car House har nu en genefri løsning, der sørger for, at al regn- og overfladevand renses og håndteres på bedste vis på egen grund.

Andre løsninger fra Watercare Filtration​

HMR

Rensning af tungmetaller

PHMR​

​Fjernelse af fosfor og tungmetaller​​​​

PR (under opbygning)

Fjernelse af fosfor​​​

WaterCare Filtration A/S​

​Stejlebjergvej 14

5610 Assens

Få rutevejledning

CVR: 36562277

Åbningstider​

Mandag - torsdag: 8.00 - 16.00

Fredag: 8.00 - 14.30

Telefonen er lukket hverdage 12.00-12.30