Lynge Nord gøres klimarobust og samtidig skabes større biodiversitet med Dobbeltporøs Filtrering (DPF)
Igennem den seneste tid har der været stort fokus på separatkloakering. I denne forbindelse er det oplagt at rense regnvandet og bruge det i rekreative formål bl.a. for at aflaste de store rensningsanlæg. Det samme gjorde Allerød Kommune i projekt “DPF Lynge Nord”. Her ledes overfladevandet igennem et WaterCare Filtration DPF-anlæg til en ny sø som huser store vandsalamander og andre arter som fordrer rent vand.
Hvorfor er rensningen nødvendig?
Regnvandet når på sin vej fra veje, fortove og bygninger at blive forurenet med en række stoffer, som er problematiske for miljøet, men det er på mange måder et spild af ressourcer at lede regnvandet i kloaksystemet og overbelaste vores renseanlæg, når vandet kan håndteres og renses lokalt.
"Det er nærliggende at opsamle vandet og lede det uden om kloakken direkte til vandløb, søer eller til havet. Men desværre har vandet et indhold af forskellige miljøfremmede stoffer, der blandt andet stammer fra kontakten med asfalt, beton og de øvrige overflader, som det rammer. I fokus er især en række tungmetaller, suspenderet stof og fosfor, ligesom vandet kan være forurenet med sprøjtemidler og en række andre kemikalier, blandt dem PAH’er.”
Marina Bergen Jensen, Professor ved Københavns Universitet